Skip to main content

Veelgestelde vragen

Hoe maak ik gebruik van de fietsenstalling?
Heel eenvoudig. Check jouw fiets in bij één van onze medewerkers. We voorzien jouw fiets van een sticker met streepjescode. Ook krijg jij van ons een label met een streepjescode. Heeft onze medewerkers beide streepjescodes gescand? Dan kun je jouw fiets zelf stallen. Laat je fiets ook bij het uitchecken scannen door onze medewerker.
Moet ik betalen om mijn fiets te stallen?
Je fiets stallen is de eerste zeven dagen gratis. Stal je jouw fiets langer dan een week? Dan brengen we je vanaf dag acht één euro per dag in rekening. Staat een fiets langer dan drie maanden in onze stalling – zonder gebruikt te worden? Dan wordt de fiets eigendom van Parkeergarages Leeuwarden. Dit betekent dat wij de fiets verkopen of afvoeren.
Hoe weten jullie hoe lang mijn fiets binnen staat?
Bij de incheck scannen we de streepjescode van de sticker op jouw fiets én het label dat jij van ons krijgt. Zolang jij niet uitcheckt, blijft de fiets in ons systeem als ‘gestald’ staan.
Zijn jullie fietsstallingen bewaakt?
Bij ons staat jouw fiets een stuk veiliger dan op straat. Maar, we zijn geen bewaakte fietsenstalling. Uiteraard doen wij er alles aan om diefstal te voorkomen. Zo is er tijdens openingstijden altijd een medewerker aanwezig. We raden je wél aan om jouw fiets ook in de stalling op slot te zetten.
Ik ben mijn fiets kwijt…?
Mocht je je fiets niet kunnen vinden? Dan kunnen we op werkdagen (ma/vr) via de streepjescode op jouw label kijken of jouw fiets nog gestald staat.
Waar bewaar ik mijn label?
Je kunt jouw label met streepjescode het beste vastmaken aan je fietssleutel – zo heb je het altijd paraat. Is het label ‘versleten’ dan krijg je van ons een nieuw exemplaar.
Ik heb meerdere labels…?
We kunnen maar één label koppelen aan de barcode van de sticker op je fiets. Daarom is het praktisch om alleen dít label aan te bieden bij de medewerker.
Je wilt uitchecken, maar je bent het label verloren?
Dan maken we bij de uitcheck een kopie van je legitimatiebewijs. Deze kopie bewaren we één maand. Daarna wordt de kopie vernietigd.
Kan ik een scooter of brommer bij jullie stallen?
Ja, in onze stalling is beperkte ruimte om jouw scooter of brommer te stallen. Scooters of brommers die vloeistoffen - zoals benzine of olie – lekken mogen niet gestald worden. Is er toch sprake van lekkage in onze stalling? Dan ben je als eigenaar verantwoordelijk voor de schoonmaak ervan.
Ik wil mijn fiets ophalen maar de stalling is gesloten…
We hanteren strikte openings- en sluitingstijden. We vragen je om te wachten tot het eerstvolgende moment dat de stalling weer opengaat.
Kan ik mijn e-bike opladen in de fietsenstalling?
Wij kunnen enkele E-bike’s opladen bij het kantoortje van de beheerder. Per oplaadbeurt brengen €0,50 in rekening.
Zijn er in de fietsenstalling bagagekluisjes aanwezig?
Tijdens de openingstijden van beide fietsenstallingen (behalve op zaterdagavond/nacht) kun je gratis gebruik maken van een kluisje. Bij de uitgifte van de kluissleutel vragen wij je wel om een kopie van een geldige legitimatie. Ben je de sleutel van jouw kluis verloren? Dan brengen we 25 euro in rekening.
Kan ik mijn fiets laten repareren?
at kan in onze fietsenstalling aan de Sint Jacobsstraat. Hier voeren wij van maandag tot en met woensdag kleine reparaties uit. Deze service is álleen bedoeld voor klanten van de fietsenstallingen.

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder.

*verplichte velden

Bij het verzenden van dit formulier gaat u akkoord met de algemene voorwaarden volgens de AVG-wet en onze privacyverklaring.